身處海外足不出戶 都可以取得物業估價報告?



Q:如果我喺海外或者足不出戶都可以取得物業估價報告?


A:當然可以啦!只要委託我哋中原測量師行專業估價及產業測量部,就可以得到物業估價報告,我哋會用郵遞方式送遞至身處海外或者安在家中嘅你。


我哋公司最近就收到唔少海外港人嘅求助,需要一份物業估價報告,用作當地嘅報稅。其實你只需要打電話或者以電郵方式同我哋聯絡,完成物業估價報告後我哋便會用郵遞方式寄畀你,你就可以足不出戶啦!咁你仲知唔知估價報告嘅其他用途呢?報告內容會提供到準確的物業資料,例如面積、樓齡、用途限制、城市規劃限制等,同時亦顯示出業權情況、估價方式、價值同日期。


另外,一份物業估價報告喺移民嘅時候,更會成為一個審批移民嘅準則,證明你有足夠資金/資產,同時報告系包括香港物業嘅市值、註冊業權狀況等內容。所以你有以上嘅需要,都可以申請做一份物業估價報告。如果有任何唔明白嘅地方,可以向中原測量師行專業估價及產業測量部查詢,請立即致電免費查詢熱線 (852) 2139 6622。

----------------------------------------------

想了解更多專業估價及產業測量服務,

歡迎致電:(852) 2139 6622

電郵:surveying@mail.centanet.com

9 次瀏覽

本網頁所提供資料僅作參考用途。若因錯漏而引致任何不便或損失,中原測量師行概不負責。

© 2020 中原測量師行有限公司

版權所有 不得轉載

地產代理(公司)牌照號碼 C-002184

中原集團成員

私隱政策聲明和收集個人資料聲明 | 免責聲明

中原測量師行Centaline Surveyors

香港北角英皇道260號怡安中心7樓全層

21396622

valuation估價